Giganternas kamp!

Dagen inleddes med uppvärmning för att de lite mindre vältränade (Jonas Norberg) skulle komma i matchform och för att vi skulle få chans att gå igenom de varianter som vi absolut inte hade för avsikt att använda. 

Då Marcus HighTower Livh mycket riktigt påpekat att det inte fanns någon anledning att välta traktordäcken, då dessa redan låg ner valde laget istället att ägna sig åt mer traditionsenlig uppvärmning. Äpplen och kulor plockades och efter en gammal hederlig armhävningsvecka, taktfast ledd av Jonas Fransson kände vi oss klara för grillbuffén och en öl. Innan dess hade vi dock en 7-mannamatch att klara av. 

Läs mer: Giganternas kamp!

Ny bortavinst för damerna

Damlaget åkte till Stockholm i lördags (28 juli) med ett ungt lag för att spela bortamatch mot Stockholm Exiles RFC. Damlaget ställde upp med 14 spelare och en tränare som hade skorna med sig. Efter övervägande med Exiles bestämdes att spela 14-manna och 4X20 min. Efter den välspelade matchen löd resultatet 15-30. Vänersborg hade svårt att få spelare till denna matchen även om truppen ökar i antal in på säsongen. Jenny Sahlin gjorde comeback och det såg ut som hon inte varit borta en sekund från rugbyplanen.

 

Läs mer: Ny bortavinst för damerna

Kval i 7-manna

Det sista 7-mannakvalet inför SM spelades lördag 30 maj i Växjö. Både herrar och damer skötte sig utmärkt. Herrarna vann alla sina matcher, trots en tunn trupp, men med två duktiga U18 killar som visade vad de gick för. Damerna vann 3 av 4 matcher och placerade sig trea totalt. Herrarna är nu klara för sjumanna-SM i Borås i början på juli. Tyvärr kunde damerna, trots dagens resultat, inte kvala sig vidare. Men allt som allt, en lyckad dag i Växjö!

Damallsvenskan, VRK vs ERK

Denna säsong har damlaget ett ungt lag i seriespel och flera spelare är under 18 år. Lördagen den 24 maj var det dags för säsongens tredje seriematch, den andra på hemmaplan, och för motståndet stod Enköpings RK. De två tidigare matcherna resulterade i en förlust mot Göteborg (hemma) och en vinst mot Attila (borta).

  

Läs mer: Damallsvenskan, VRK vs ERK

Lyckad TV-kväll på klubben


Glada vinnare! Ellen Johnsen och Anna Hector.

Lördag 15 mars så var det en heldag på klubben med anledning av att det var sista omgången i årets Six Nations. Förutsättningarna kunde inte varit bättre då tre lag låg på samma poäng inför den sista omgången, men i realiteten var det två lag som tätstriden stod emellan nämligen England och Irland. England mötte i den första matchen Italien, ett möte som rimligen borde resultera i Engelsk seger och engelsmännen levererade enligt förväntan. I den andra matchen fullständigt krossade Wales det Skotska laget, men matchen hade ingen betydelse för toppstriden.

Läs mer: Lyckad TV-kväll på klubben

Kalender

AUG
23
2014-08-23

13:00 - 14:30
Damallsvenskan VRK - Attila

SEP
6
2014-09-06 - 2014-09-07

Träningsläger F18-landslag

SEP
7
2014-09-07

Minifestival

SEP
13
2014-09-13

13:00 - 14:30
Damallsvenskan Enköpings - VRK (bortamatch)

SEP
20
2014-09-20

13:00 - 14:30
Damallsvenskan VRK - Exiles

Följ klubben